Taxatie bij verkoop huis

Bepalen van een geschikte vraagprijs

Een officieel taxatierapport is geen verplicht document bij het verkopen van uw huis. Maar een verkoper wilt wel graag weten wat de reële woningwaarde van het huis is, zodat een juiste vraagprijs kan worden opgesteld. Riva Makelaars is ook gediplomeerd taxateur. Riva is als taxateur erkend door het NWWI en staat ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed TaxateursOnze ervaren makelaar-taxateur kan snel en gedegen een rapport opstellen.

Onze gediplomeerde taxatiespecialist kijkt naar de staat van de woning, de plaats van de woning en vergelijkbaar aanbod in de buurt. Op deze manier weet u als verkoper wat een reële waarde voor de woning is. In overleg met de makelaar kan er dan een strategie worden bepaald.

Taxaties door Riva

Riva biedt als makelaar in Rotterdam al vele diensten. Wij nemen bijvoorbeeld de verhuur van woningen uit handen van de eigenaren, we verzorgen het beheer van vastgoed van investeerders en we adviseren bij transacties. Bij de aankoop van een huis is een gevalideerd taxatierapport nodig om een hypotheek te krijgen. Op objectieve en onafhankelijke wijze wordt daarmee de waardebepaling van onroerend goed bepaald. De hoogte van de hypotheek is namelijk niet alleen afhankelijk van het inkomen, maar ook van de waarde van de woning. Maximaal 100% van de marktwaarde van een woning mag gefinancierd worden met een hypotheek.
Staat er een verbouwing op de planning dan is de taxatie nodig om een verhoging van de hypotheek aan te vragen.

De taxateur beoordeelt de plannen en de verbouwingskosten. Er wordt specifiek rekening gehouden met alle onderstaande aspecten bij het opstellen van een rapport:

  • Functionele indeling
  • Constructie en de gebruikte materialen en de kwaliteit 
  • Isolatie en energiezuinigheid
  • Verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
  • Ligging en de omgeving
  • Het bestemmingsplan

Sinds 1 oktober 2021 is het taxatierapport wat uitgebreid. Taxateurs moeten voortaan beter kijken naar de bouwkundige staat. De extra werkzaamheden ook dat de taxateurs nu langer bezig zijn met het opstellen van het rapport. Maar onze makelaar is nog steeds in staat om snel te handelen en het rapport snel af te ronden. Essentieel op deze huidige woningmarkt waar het vaak nog is om snel te handelen.

Contact met Riva

Wilt u een taxatierapport opvragen, opgesteld naar de nieuwste eisen. Mail dan naar info@rivamakelaars.nl om een afspraak in te plannen. 

 

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil een taxatie