6 redenen om een verkoopmakelaar in te schakelen

Profiteer met Riva als verkoopmakelaar van de gunstige Rotterdamse woningmarkt

Rotterdam is populair. De stad is hard op weg om afscheid te nemen van zijn status als lelijk eendje en dit is te merken. Het ene nieuwbouwproject schiet uit de grond na de ander en steeds meer Nederlanders, (internationale) investeerders en expats weten Rotterdam te vinden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in Rotterdam een woning te kopen, waardoor de vraag groot is en het aanbod minimaal. Het vinden van een koper is in deze tijd dan ook geen probleem. Echter blijft het verkopen van een huis een belangrijke beslissing voor een verkoper. U kunt ervoor kiezen uw huis te verkopen zonder verkoopmakelaar, maar weet u dan zeker dat alles juridisch goed geregeld is en u de hoogste prijs ontvangt. Makelaardij is een vak apart. Als u met de juiste partij om tafel zit kan deze een hoop zorgen en verantwoordelijkheden uit handen nemen. Hieronder geven wij aan waarom dat in deze tijd geen overbodige luxe is. Profiteer met Riva als verkoopmakelaar van de gunstige Rotterdamse woningmarkt.

1. Kennis van de lokale Rotterdamse markt

Een makelaar die de stad kent als zijn broekzak is goud waard. Hij is op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en kent elke buurt en wijk uit zijn hoofd. Deze persoon kan daarom als geen ander de woning goed in de markt zetten en een juist prijsadvies geven.

2. Data over Rotterdamse markt

In deze tijd hebben we de beschikking over heel erg veel data. Te denken valt aan informatie over verkochte objecten van de afgelopen jaren en vraagprijzen van woningen bij u in de buurt. Dit soort informatie kan veel vertellen over de marktwaarde van uw eigen woning vertellen. Riva Group heeft een enorme database aan klanten, waaronder particuliere kopers, beleggers en collega makelaars. Door ons grote netwerk zijn we in staat een snelle verkoop te realiseren.


2. Juridisch advies

Een verkopend makelaar ontzorgt u door alle juridische en administratieve rompslomp uit handen te nemen. Denk hierbij aan het opstellen en controleren van contracten en aktes, het verschaffen van informatie over erfdienstbaarheden en bestemmingsplannen. Onbegrijpelijke vakjargon wordt goed uitgelegd om onduidelijkheden te voorkomen.


3. Onderhandelen voor de hoogste verkoopprijs

Hoe u het ook went of keert, elke verkoper wil de hoogst mogelijke prijs krijgen voor zijn woning. Een verkoopmakelaar kan als geen ander goed onderhandelen tegen de beste voorwaarden. Ondanks dat er courtage betaald moet worden voor een verkoopmakelaar, kunt u toch heel wat geld besparen. Door de kennis en ervaring kan een verkoopdeal soepeler verlopen en is de kans dat u dit bedrag terugverdient erg groot.  


4. De juiste inzet van marketing

Ondanks dat er veel vraag is naar huizen in Rotterdam, is het cruciaal om uw woning online goed onder de aandacht te brengen om de juiste kopers te bereiken. Een verkoopmakelaar kan u hierbij helpen door Funda op de juiste manier in te zetten, uw woning te presenteren op social media en door zijn netwerk in te schakelen. De woning die u aanbiedt dient uiteraard ook online als een huis te staan.

5. Een verkoopmakelaar is niet emotioneel betrokken

De makelaar is er voor u en zal er alles aan doen om uw woning voor de hoogste prijs te verkopen. De kans bestaat dat wanneer u zelf de bezichtigingen of onderhandelingen afhandelt u zich laat beïnvloeden door onbelangrijke zaken. Het kunnen hele spannende en stressvolle momenten zijn waardoor u minder zelfverzekerd overkomt of onder druk een beslissing maakt waar u achteraf niet tevreden mee bent.


6. U bespaart tijd

U kunt ervoor kiezen om geld te besparen en al het werk zelf te doen of het gedeelte van het werk zelf te verzorgen terwijl een internetmakelaar de rest doet. Er gaat stiekem heel veel tijd zitten in het opstellen van contracten zonder de benodigde ervaring, het inplannen van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen. En dit veelal na werktijd. U bespaart ontzettend veel tijd en energie als u een verkoopmakelaar inschakelt.

 

Riva Makelaars is uw Rotterdamse partner!


Het verkopen van uw woning is niet niks en door alle veranderingen en mogelijkheden in de vastgoedwereld blijft het lastig om hier in één keer een keuze in te maken. Uiteindelijk kiest u als verkoper zelf wat het beste bij u past. Wij als makelaar zijn gespecialiseerd in de verkoop voor zowel particulieren als beleggers en kunnen u hierbij helpen. Komt u langs voor een vrijblijvend gesprek? Onder het genot van een heerlijk kopje Italiaanse koffie leggen wij u alles uit over onze werkwijze en kijken wij samen hoe wij uw woning op de beste manier kunnen verkopen.

 

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Verkoop uw woning