Woning leeg of gemeubileerd presenteren?

Hoe verkoop ik mijn Rotterdamse woning het snelst?

Riva Makelaars adviseert over het aanleveren van een kaal of gemeubileerde Rotterdamse woning.

Wanneer u uw woning besluit te verkopen staat u voor de grote keuze of u de woning leeg of gemeubileerd gaat presenteren voor de verkoop. Ondanks dat we in een markt zitten waarin woningen vrij snel verkocht worden, kan de manier waarop u uw woning presenteert een positievere bijdrage hebben aan de snelle verkoop van uw woning. De grote hamvraag is alleen: gaat u uw Rotterdamse woning leeg of gemeubileerd presenteren?

Lege presentatie

Het komt vaak voor dat een woning leegstaand te koop gepresenteerd wordt. Dit kan verschillende redenen hebben: de verkoper kan onder andere al naar de nieuwe woning verhuisd zijn of het is een woning uit een nalatenschap. Dit zou u kunnen zien als een voordeel. Bij een woning draait het vaak om de grootte en men is voornamelijk benieuwd naar de ruimte. Tevens vinden veel mensen dat een leegstaand huis verkopen lekker makkelijk is en dat de prijs het belangrijkst is.


Het is een gevoelskwestie

“Inrichten doen ze wel naar hun eigen smaak”. Zeker, en dat zal men na het kopen van de woning ook zeker doen, maar het gaat erom dat de woning op voorhand zo snel mogelijk verkocht wordt. Een gemeubileerde woning verkoopt over het algemeen veel sneller. Het grootste deel van de kopers die een woning zoekt, zoekt namelijk geen huis maar een thuis en lege woningen zijn nu eenmaal sfeerloos. Ze zijn op zoek naar hun droomwoning en een lege woning belemmert dit idee en dus ook de verkoop van de woning. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen moeite hebben met het visualiseren van (hun eigen) meubels in een ander huis. Door een woning gemeubileerd te presenteren leeft de woning meer en krijgen mensen het gevoel dat ze zichzelf er echt zien zitten.

Meubels geven een referentiekader

Ruimtes van lege woningen zijn voor velen moeilijk in te schatten, dit verkoopt ook slechter. Vierkante meters zeggen voor veel mensen niet veel en lege ruimtes lijken bovendien kleiner. Meubels geven een referentiekader om in te schatten wat er in de woning past en hoe de spullen opgesteld kunnen worden. Op welke plaats komt de bank het best tot zijn recht in de woonkamer, is er voldoende ruimte voor een eettafel en passen zowel het bed en de enorme kledingkast in de slaapkamer? Door de woning gemeubileerd te koop te zetten krijgen verkopers een idee van hoe de woning er in de toekomst uit zou kunnen zien met hun eigen meubels. Je helpt ze de potentie te zien van de woning.
 

Een ingerichte woning benadrukt de positieve kanten

Een huis zal niet altijd perfect opgeleverd worden en zolang dit eerlijk gecommuniceerd wordt is er in principe niks aan de hand. Maar mensen vinden het bij lege woningen vaak lastig om niet op de negatieve delen van een woning te fixeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheuren in de muren, verkleuringen door schilderijen of schimmelplekjes in de badkamer die veel makkelijker te zien zijn als er niets in de woning staat. Er is tenslotte niets anders in de woning waar de verkoper zich op kan richten. Dit betekent niet dat u de defecten moet wegmoffelen, maar het helpt de focus naar het positieve te verleggen wanneer kopers in een uitnodigende woning terecht komen. U benadrukt dus de positieve kanten van uw woning, zodat de mindere kanten minder benadrukt worden en de koper sneller geneigd is de woning te kopen.  

Onze makelaar adviseert u graag over het aanbieden van een kale of gemeubileerde woning. Neem contact op!

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil verkopen