Riva adviseert investeerders over aankopen in Rotterdam

Profiteer van onze expertise als ervaren makelaar

De makelaars van Riva zijn al jarenlang actief voor beleggers en investeerders. Wij weten precies waar de meest rendabele appartementen in Rotterdam zijn te vinden. Op dit moment zijn de mooiste kansen op Zuid en West.

Riva Makelaars geeft raad

Riva adviseert als makelaar al tientallen investeerders over vastgoed met rendement in Rotterdam. Steeds meer beleggers benaderen ons om de mogelijkheden op de Rotterdamse markt te bespreken. Wij zijn gespecialiseerd in de aankoop van huizen om deze vervolgens te verhuren aan expats, internationale studenten en tegenwoordig ook steeds vaker Nederlandse particulieren. Door onze jarenlange ervaring weten we in welke gebieden de meeste potentie zit. Momenteel is er een verschuiving gaande van noord naar zuid. Daarnaast is ook de westelijke rand in opkomst.

Rendement op Rotterdam zuid

Op de linker Maasoever zijn er talloze ontwikkelingen die dit stadsdeel steeds aantrekkelijker maken. Feyenoord City, Hart van Zuid, Maashaven, Pretpark Rotterdam, Katendrecht, het Zuiderziekenhuis, de uitbreiding van Ahoy en de laatste vervolmaking van de Kop van Zuid zorgen voor een aantrekkelijk woonklimaat. In deze blog is een overzicht te vinden van alle plannen die zuid attractiever moeten maken.

Bovendien is recent nog bekend gemaakt dat Rotterdam Zuid definitief een Cultuurcampus krijgt. Deze opleiding is een initiatief van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam en krijgt een onderkomen in Charlois langs de Maasoever. De studenten moeten hun onderwijs gaan krijgen in een iconische onderkomen. Er zullen ook optredens en exposities plaats gaan vinden in de toeristentrekker. De internationale aantrekkingskracht is gunstig voor woningeigenaren in de buurt die appartementen op loopafstand aan studenten kunnen verhuren.

De verwachtingen voor dit gebied zijn zodoende florissant. Er zijn de afgelopen jaren al heel veel nieuwbouwwoningen en voorzieningen bijgekomen op de as van de Erasmsusbrug naar de Kuip. In de omringende historische wijken zoals Charlois, Carnisse, Afrikaanderwijk en de Millinxbuurt zijn er nog veel karakteristieke ruime woningen beschikbaar. In vergelijking met overeenkomende huizen op de rechter Maasoever zijn deze nog relatief goedkoop terwijl de huuropbrengsten evenredig kunnen zijn. Een lucratieve mogelijkheid dus.

Best in Rotterdam west

In west zijn er ook plannen die het gebied interessant maken om aankopen te doen. Ook hier zijn de prijzen minder over de kop gegaan als in het centrum, de Kop van Zuid, Noord en Blijdorp. In het gebied is de afgelopen periode al veel gebeurt. Het dakpark met daaronder de Big Shops is gerealiseerd. De drie markante torens naast het Marconiplein zijn herontwikkeld. De middelste toren is inmiddels omgetoverd tot Rotterdam Science Tower en herbergt studenten die onderwijs volgen in een dependance van de Erasmus Universiteit en jonge ondernemers kunnen er voordelig kantoorruimte huren.
 
Het achterliggende havengebied ligt nu nog braak maar talloze creatieve ondernemers hebben zich er al gevestigd met studio's, ateliers en galeries. Jongeren weten het gebied te vinden vanwege de aanwezigheid van culture vrijplaatsen en locaties voor festivals. De voormalige haventerreinen zullen spoedig geschikt worden gemaakt voor een stedelijk woon-werkmilieu, met accent op wonen en voorzieningen. Met stoere stadsblokken met aantrekkelijke groene verblijfsplekken. Gemeente Rotterdam en havenbedrijf Rotterdam willen M4H ontwikkelen tot een gebied waar ruimte is voor vernieuwende woonmilieus.

Tot die tijd zijn de wijken rondom die nieuwe ontwikkelingen ideaal om beleggingspanden aan te kopen. De gedegen woningen in Mathenesse, Delfshaven en Middelland zijn zeer geschikt om te verhuren aan studerende vriendengroepen of andere woningdelers.  

Gedegen screening  

Riva erkent dat er in de binnenstad, Blijdorp en Kralingen misschien wel iets te veel verkamering plaatsvindt. De huidige bewoners ervaren daar veel overlast van bijvoorbeeld hoofdstedelijke opkopers die eengezinswoningen aanschaffen om deze te vertimmeren en zo geschikt maken als studentenkamers. 

Riva verlegt de aandacht daarom juist naar andere gebieden waar er nog ruimte is en waar investeringen nog echt impact hebben en lucratief zijn. Riva verhuurt zoals gezegd vooral aan internationale professionals en studenten. Deze nieuwe buurtgenoten zijn over het algemeen zeer toegewijd aan hun werk en hun studie en zullen niet veel overlast veroorzaken. Wij screenen de nieuwe huurders altijd uitgebreid en vragen om documentatie, werknemersverklaringen en bewijzen van voldoende inkomsten. 

Uw aankoopmakelaar in Rotterdam

Op die manier reduceren we het risico op wanbetalers en kunnen we instaan voor fijne bewoners die maandelijks de huur overmaken.
Neem contact op als u belangstelling heeft om woningen aan te kopen als belegging. Wij zijn aankoopmakelaar, verhuurmakelaar, beheerder en beleggingsspecialist. We hebben goede relaties met de beste aannemers voor verbouwingen en we zijn altijd op zoek naar het maximale rendement. Bovendien hebben we goede relaties met beleggingsbanken en financierders.

Coverfoto: Micheile Henderson
  

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil beleggen