Beleggingspand in Rotterdam kopen? Schakel een aankoopmakelaar in!

Riva Makelaars helpt u bij het aankopen van een beleggingspand in Rotterdam

Het aankopen van een beleggingspand kan spannend zijn. Riva Makelaars helpt u bij het aankopen van een beleggingspand in Rotterdam

Stel, u krijgt 0,5% rente over de 2,5 ton die u op de bank heeft staan. Dan spaart u per jaar €1.250. Alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen, maar u bent nog niet geheel tevreden. Investeren in aandelen is een mogelijkheid, maar dit doet u liever niet omdat u dit te risicovol vindt. Uw geld in Rotterdamse vastgoed parkeren lijkt een juiste optie als het lukt om voldoende rendement te behalen met de verhuur van een beleggingspand. U weet het een en ander over de vastgoedmarkt, maar niet voldoende om te beslissen wat een goed beleggingspand zou kunnen zijn en in welke buurt u het beste een woning kunt kopen. Dit is waar onze aankoopmakelaar, gespecialiseerd in beleggingen, om de hoek komt kijken. 

Hoe gaat een aankoopmakelaar vervolgens te werk?

Naar aanleiding van een gesprek, face to face of telefonisch, kan de makelaar aan de slag. De makelaar heeft een aantal punten waar hij op let om advies te kunnen geven. De makelaar stelt vragen over onder andere het budget en of de belegger open staat voor verhuur aan zowel niet-expats als expats. Aan de hand van het eerste gesprek zal de makelaar de markt en de buurten in Rotterdam scannen en advies geven over een woning waarmee de belegger een redelijk rendement kan krijgen.

Waar helpt een aankoopmakelaar bij?

Beleggers die beleggingspanden willen kopen zijn een hele specifieke doelgroep. Iedere makelaar kan woningen aankopen, maar aankopen voor de verhuur is een aparte tak. Een aankoopmakelaar dient kennis te hebben over rendementen, hij of zij moet advies kunnen geven over verhuur aan expats, maar dient ook voldoende juridische kennis te hebben. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat ze vier bewoners in een huis kunnen plaatsen, zodat ze een toprendement kunnen behalen, maar velen weten niet dat u maximaal drie bewoners in een woning mag huisvesten. Het puntensysteem is een ander voorbeeld. Veel mensen gaan ervan uit dat dit niet voor expats geldt, maar in Nederland valt iedereen binnen het huurrecht, waardoor ook de belegger hiermee te maken krijgt.

Onze aankoopmakelaar ken de stad Rotterdam heel goed

De vraag is in Rotterdam momenteel heel groot. De stad wordt steeds aantrekkelijker voor investeerders, expats en internationale studenten, maar dat wil niet zeggen dat u een woning in elke buurt van de stad verhuurd krijgt. Ook al kent u de stad zo goed.. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen in Ijsselmonde een woning aan te schaffen, maar expats en studenten zullen daar niet zo snel huren. De woning moet in een gewilde buurt staan, er moet in die buurt vraag zijn naar huurruimte en het zou natuurlijk ideaal zijn als u een huis koopt dat in waarde gaat stijgen. De garantie heeft u nooit, maar de kans kunt u zeker vergroten.

Het is dus zeker van belang om een makelaar in te schakelen. Als u nog nooit een woning verhuurd heeft weet u ook niet wat u kunt verwachten. Wat gaat uw netto ontvangen en kunt u beter kaal of gemeubileerd verhuren? Bij Riva heeft u een aankoopmakelaar, beleggingsspecialist, verhuurmakelaar en beheerder in één. Wij kunnen goed adviseren over de meest courante woningen, hebben de specialisme in huis en kennen de wensen van de huurders goed.
Wij kunnen u onder andere adviseren bij:

  • Kiezen beleggingspand

  • De doelgroep

  • De juiste wijk in Rotterdam

  • Het vaststellen van de huurprijs

  • Het verwachte rendement

  • Vergunningen

  • Juridische zaken

  • Beheer

  • Fiscus

 

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op 010 - 3041002 of vul het terugbelformulier in zodat wij u zo snel mogelijk kunnen terugbellen. 

 

Beeld: 500Watt

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil beleggen