Taxaties

Riva Makelaars biedt gevalideerd taxatierapport

Riva verzorgt ook taxaties in Rotterdam. Als de Rotterdamse vastgoedspecialist bieden wij al expertise op het gebied van verhuur, beheer, aankoop en beleggingsadvies. Taxaties behoren nu ook tot onze dienstverlening. Onze zeer ervaren makelaar kan als gediplomeerd taxateur snel en gedegen een erkend rapport voor u opstellen.

Wanneer en waarom is een taxatie nodig?

Riva biedt als makelaar in Rotterdam al vele diensten. Wij nemen bijvoorbeeld de verhuur van woningen uit handen van de eigenaren, we verzorgen het beheer van vastgoed van investeerders en we adviseren bij transacties. Bij de aankoop van een huis is een gevalideerd taxatierapport nodig om een hypotheek te krijgen. Op objectieve en onafhankelijke wijze wordt daarmee de waardebepaling van onroerend goed bepaald. De hoogte van de hypotheek is namelijk niet alleen afhankelijk van het inkomen, maar ook van de waarde van de woning. Maximaal 100% van de marktwaarde van een woning mag gefinancierd worden met een hypotheek.
Staat er een verbouwing op de planning dan is de taxatie nodig om een verhoging van de hypotheek aan te vragen.

De taxateur beoordeelt de plannen en de verbouwingskosten. Er wordt specifiek rekening gehouden met alle onderstaande aspecten bij het opstellen van een rapport:

  • Functionele indeling
  • Constructie en de gebruikte materialen en de kwaliteit 
  • Isolatie en energiezuinigheid
  • Verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
  • Ligging en de omgeving
  • Het bestemmingsplan
  • Indicatie van de bijkomende kosten en risico’s op het gebied van verduurzaming
  • Herstel van onderhoudsachterstand
  • Eventuele funderingsproblemen
  • Bouwkundige gebreken van de woning.

Met een taxatierapport wordt aangetoond dat een woning meer waard zodat de bestaande hypotheek aan kan worden gepast. Mogelijk kan de risico-opslag omlaag. In het rapport wordt aangegeven of de prijs van een woning realistisch is. Ook wanneer er een huis of appartement wordt aangekocht om te verhuren: dan is er ook een betrouwbaar en duidelijk rapport nodig van een erkende taxateur.

Aankoop voor verhuur

Riva legt zich vooral toe op de aankoop van woningen voor de verhuur. Dat doen we vooral voor een groeiend aantal investeerders.
Omdat Riva verschillende disciplines beheerst kunnen wij investeerders zeer specifiek informeren over de potentie van een appartement. Onze verhuurmakelaars verzorgen dagelijks opnames en bezichtingingen en kennen de huurmarkt tot in de uithoeken van de stad. Een kort overleg is al genoeg om te bepalen wat de rendement van een mogelijke aankoop kan zijn. 

Alhoewel de taxateur niet jouw aankoopmakelaar of de makelaar van de verkoper mag zijn, biedt de aanwezigheid van een taxateur op ons kantoor wel zeer veel direct voordeel voor onze klanten. Er ontstaat nog meer kennis over de Rotterdamse woningmarkt en ook het netwerk wordt uitgebreid. 

Maar uiteraard iedereen kan een taxatierapport aanvragen. Riva mag taxaties in groot Rotterdam uitvoeren. Mail naar info@rivamakelaars.nl om een afspraak in te plannen in de agglomeratie Rotterdam

Ronald Maat RMT

 

Ronald Maat RMT

De makelaarsafdeling van Riva staat onder leiding van Ronald Maat. Al ruim 15 jaar opereert hij als makelaar in Rotterdam. Hij adviseert op het gebied van verkoop, aankoop, investeren en beleggen. Hij heeft prima contacten bij banken, notarissen en investeerders. Deze zeer ervaren kenner van de lokale markt heeft zodoende al vele klanten (van starters tot professionele investeerders) tot tevredenheid begeleid.

Ronald Maat is nu als taxateur erkend door het NWWI en hij staat ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Nog een extra reden om Riva als uw partner voor de Rotterdamse vastgoedmarkt te kiezen.

Riva is als taxateur erkend door NWWI en NRVT

 

 

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.