Profiteer van de prijsstijging van huurhuizen in Rotterdam

Riva beheert honderden huurwoningen in Rotterdam

Huurprijzen van woningen zijn afgelopen juli het sterkst gestegen sinds 2014 volgens het CBS. De gemiddelde stijging was 2,9 procent. Maar in Rotterdam zijn de huren met 4,1 procent omhoog gegaan. Riva opereert in deze rendabele markt. Woningeneigenaren die via ons verhuren kunnen meeprofiteren.

Sinds afgelopen juli zijn de huurprijzen van woningen het sterkst gestegen sinds 2014. De gemiddelde stijging was 2,9 procent. In Rotterdam zijn de huren echter met 4,1 procent omhoog gegaan. 

Vrijesector in Rotterdam

Ruim 42 procent van alle woningen in Nederland zijn huurwoningen. Riva verhuurt honderden huizen van particuliere eigenaren in Rotterdam. Dit zijn allemaal vrijesectorwoningen. De huren van deze woningen met geliberaliseerde contracten gingen gemiddeld met 3,0 procent omhoog. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

De huurstijging van de vrijesectorwoningen is dit jaar wel lager als vorig jaar, toen was er een stijging van 3,3 procent. Bij bijna 18 procent van de vrijesectorwoningen bleven de huren dit jaar gelijk, vorig jaar was dit bij ruim 7 procent. De huurstijging van sociale huurwoningen bij overige verhuurders ligt nu vrijwel op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Dat zijn nog steeds zeer goede uitgangspunten voor investeerders en beleggers. Riva is gespecialiseerd in het aankopen van woningen om deze vervolgens te verhuren aan expats en internationale studenten. Met het verhuren aan deze doelgroep is er een goed rendement te verdienen. De markt in Rotterdam ontwikkelt zich namelijk nog steeds positief. In de andere grote steden lijkt de grens bereikt. Voor het eerst sinds jaren stegen de huren niet het meest in Amsterdam, maar in Rotterdam. Daar gaan de huren zoals gezegd met 4,1 procent omhoog, in Amsterdam was dat 3,5 procent. In Den Haag was de stijging 3,6 procent en in Utrecht gingen de huren zelfs minder hard omhoog dan het landelijk gemiddelde: 2,6 procent. 

Woningaanbod Rotterdammers met hogere opleiding en inkomen

Volgens de gemeente Rotterdam is de woningvoorraad in de stad inmiddels eindelijk in balans. Lange tijd was dat evenwicht er niet en was er minder aanbod voor Rotterdammers met een hogere opleiding en inkomen. Vooral ook de doelgroep waar Riva zich op richt. De gemeente onderkent eindelijk dat deze beoogde klantenbestand steeds meer aanwezig is in onze stad.

Wethouder Bas Kurvers wil dat vrijwel alle wijken in 2030 beter in balans zijn

Wethouder Bas Kurvers wil dat vrijwel alle wijken in 2030 beter in balans zijn


Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) zegt over de ontwikkeling: “De Rotterdamse woningvoorraad groeit en verandert. Er komt een beter evenwicht tussen het goedkope, midden en hoge segment. Zo kunnen meer Rotterdammers hun wooncarrière maken in de stad en verbetert ook het voorzieningenniveau. Rotterdam moet voor alle inkomensgroepen een fijne stad zijn om in te wonen. Daar werken we samen met woningcorporaties, ontwikkelaars, bouwers en de raad aan.’’

Woningopname eerste stap naar profijt Rotterdamse woningmarkt

Neem contact met ons op als u een woning wilt verhuren. Onze medewerkers zijn zeer ervaren en kunnen langskomen om een opname te doen. Tijdens zo'n bezoek of telefoongesprek zal een van onze verhuurmakelaars de woning bekijken of bespreken. De makelaar beantwoordt vragen, geeft tips en zal een advies geven over de mogelijke verhuurprijs in de huidige markt.

Tijdens de opname geeft onze medewerkers ook meer uitleg over ons verhuurmanagement. Riva kan namelijk ook het technische & financiële beheer uitvoeren. Het serviceteam van Riva onderhoudt ook het contact met de huurder. 

Riva kan ook raad geven bij de aankoop van beleggingspanden. Onze makelaars kopen voor een groeiend aantal klanten woningen aan om te verhuren. Zij komen bij ons terecht omdat Riva de markt kent door onze verhuuractiviteiten en een groot netwerk heeft bij banken en investeerders.

 

Coverfoto: Titia Hahne

 

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil beleggen