Gemiddelde woningprijs in Rotterdam met 18,4% gestegen

Prijs van een koopwoning in 2021 is 364.018 euro

De gemiddelde prijs voor een woning in Rotterdam in 2021 was 364.018 euro. Een jaar eerder was dit nog 307.358 euro. Dat is een verschil van 18,4 procent.

Gemiddelde transactieprijs koopwoning weer gestegen

Riva is een bekende makelaar in Rotterdam. Niet alleen verhuren wij voor verschillende opdrachtgevers maar we opereren ook als makelaar en taxateur. Onze medewerkers hebben de woningmarkt dan ook volledig zien veranderen. In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 387 duizend euro. Dit blijkt uit nieuwste cijfers van het CBS en het Kadaster. Dat is op jaarbasis de hoogst gemeten prijs sinds het begin van de meting in 1995.

Vergeleken met 2020 was de gemiddelde prijs 52 duizend euro hoger. Nagenoeg alle gemeenten in Nederland registreerden een hogere gemiddelde koopsom. In Rotterdam was de gemiddelde prijs voor een woning in 2021 was 364.018 euro. In 2020 was dit 307.358 euro. Een stijging van 18,4 procent. 

Januari 2022

Bestaande koopwoningen waren in januari 21,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995. In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in januari bijna 91 procent hoger. Het Kadaster maakte bekend dat het in januari 14.053 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 43 procent minder dan een jaar eerder.

Uitleg prijsindex

De gemiddelde transactieprijs (of koopsom) is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde transactieprijs hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen. In de prijsindex bestaande koopwoningen wordt wel gecorrigeerd voor deze verschillen en deze index is dan ook de indicator om prijsontwikkelingen in tijd te volgen. Deze index is echter niet per gemeente beschikbaar.

Koop of verkoop via Riva 

In deze overhitte markt is een goede begeleiding essentieel. Als er moet worden gekocht of als er de wens is om een woning te kopen. Riva wordt geleid door ervaren makelaar die de woningmarkt in Rotterdam volledig kent. Neem contact op voor advies.

 

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.