Aankoop van woning om te verhuren nog steeds veilige keuze

Investeren in huurhuizen crisisbestendig

Voor het derde jaar op rij is in 2020 het beleggingsvolume in woningen gestegen. “Helemaal in het afgelopen jaar bleek deze sector crisisbestendig en een veilige keuze voor beleggers," blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.

Record aan woningbeleggingen

Riva staat als aankoopmakelaar al jarenlang beleggers en investeerders bij. Wij helpen hen koopwoningen in Rotterdam aan te kopen om vervolgens te verhuren. De woningmarkt in Rotterdam is net als in de rest van Nederland populair. Uit geactualiseerd onderzoek van vastgoedadviseur CBRE blijkt dat in 2020 in totaal voor € 7,8 miljard is belegd in woningen. Dat is € 230 miljoen meer dan in 2019. Toen was het totale bedrag €21,6 miljard. Een belangrijke reden voor het recordbedrag is de invoering van de overdrachtsbelasting per 1 januari van 2021. Veel geplande vastgoedverkopen zijn naar voren werden gehaald. Thomas Westerhof, Head of Residential bij CBRE, verklaart: “De piek zette tot eind december door en dat zorgde alsnog voor een recordjaar voor woningen, het ging de eerdere verwachtingen te boven.” Dat blijkt uit een definitieve data-analyse.

Investeren in veilige keuze 

Het beleggingsvolume in woningen stijgt al drie jaar op rij. “Dit komt met name doordat de woningmarkt een betrouwbare beleggingscategorie vormt vanwege de stabiele huren en het structurele woningtekort,” verklaart Westerhof. “Helemaal in het afgelopen jaar bleek deze sector crisisbestendig en een veilige keuze voor beleggers.” Riva heeft namens een groeiend aantal investeerders ook goede zaken gedaan. Op ons advies zijn er vooral koophuizen aangekocht in Rotterdam Zuid en de westelijke wijken. Daar kunnen nog ruime koopwoningen worden gevonden die tegen een mooi rendement kunnen worden verhuurd.

Woningvastgoed blijft interessant

Beleggers uit binnen- en buitenland blijven erg geïnteresseerd. Het CBRE verwacht dat betaalbare huurwoningen in de Randstad een gewild beleggingsproduct blijven in 2021. Voor heel dit jaar verwacht CBRE een beleggingsvolume in woningen van ongeveer € 7 miljard. “We voorzien geen toename ten opzichte van 2020. Het jaar start in dit eerste kwartaal vrij zwak, wat een direct gevolg is van de verhoogde overdrachtsbelasting en de piek in het afgelopen kwartaal. We verwachten dat het volume na Q1 aantrekt, woningen blijven een gewild beleggingsobject,” weet Westerhof.

Riva kan als aankoopmakelaar alles vertellen over de kansen in Rotterdam. De stad heeft een enorme potentie en er blijft gebouwd worden. Onze ervaren en toegewijde medewerkers kunnen u adviseren over de waarde in verhuurde staat en belastingtechnische zaken tot en met het ons complete beheerproces. Er zijn nog genoeg woningen in de stad als u op zoek bent naar direct én indirect rendement. Afhankelijk van uw gewenste rendement kunnen wij u altijd helpen met het aankopen, verhuren en beheren van uw belegging. 

Neem contact op met onze makelaar voor vragen of professioneel advies 

Coverfoto: Joep Boute

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.