De zomer is het beste moment om jouw huis te verkopen in Rotterdam

Profiteer met Riva als makelaar van de zonnige omstandigheden

Huizenkopers, verkopers en zeker de toch al goedlachse makelaars van Riva zijn vrolijker als de zon schijnt. De zomer is de ideale tijd om te verkopen. Vijf redenen waarom!

Riva schijnt in Rotterdam

Traditiegetrouw worden in de lente de meeste huizen verkocht en in de zomer het minste aantal. Maar corona maakt deze zomer alles anders. De makelaars van Riva merken in Rotterdam een andere dynamiek op de woningmarkt. De huidige omstandigheden maken dat er huiseigenaren zijn die juist nu willen verkopen om direct rendement te genieten. En toevallig zijn er meerdere redenen waarom de zomer wel degelijk het juiste moment is om een woning te koop te zetten.  

1 - Minder concurrentie

Ondanks corona gaan er toch nog veel mensen op vakantie (alleen dan wat minder ver) of maken uitstapjes. Ook andere huiseigenaren die overwegen hun huis te koop te zetten. Die stellen het waarschijnlijk nog even uit om toch nog op vakantie te gaan. Mensen hebben immers opgesloten gezeten en willen er weer eens uit.

Het kan zijn dat mensen juist tot de conclusie zijn gekomen dat ze willen verhuizen omdat de woning toch te beperkt bleek tijdens de quarantaine. Er zijn dus wellicht minder mensen die komen kijken maar ze zijn wel fanatieker en doortastender en daar kan je als woningeigenaraar profijt van hebben. 

Mensen die een woning komen bezichtigen zullen over het algemeen wel wat meer ontspannen zijn door het warme weer. Zorg dat het huis een zomerse uitstraling heeft. Gooi de ramen open, plaats geurende boeketten en zet uitnodigend  een karaf water met citroen neer. De makelaar kan tijdens de rondleiding echt aandacht aan de potentiële kopers bieden terwijl ze een verkwikkende bezichtiging beleven. 

2 - In bloei

Zorg dat de buitenruimte van de woning floreert! Tuin, dakterras of balkon! Zorg dat potentiële kopers de plantjes in volle bloei zien. Ook de directe omgeving komt in de zomer prachtig over. Het gras is groen, de bomen imponeren en de bloemen geven heerlijke geuren af. Mogelijke kopers die bij het pand arriveren zullen al meteen een goed gevoel hebben.

Ook de directe omgeving floreert

Ook de directe omgeving floreert

3 - Mooie indrukken

Niet alleen de buitenkant komt lekkerder over in de zomer. Ook in het huis zijn de kleuren feller en komt het interieur duidelijker over. De lichtinval is ideaal, een dalend zonnetje in de avond doet ook wonderen met de sfeer. Plan dus ook bezichtingen in de avond in. Zorgeloos zullen de mogelijke nieuwe eigenaren zich al in het huis zien ronddwalen. Sterker nog misschien plannen ze al een BBQ met vrienden in de nazomer! De zomer is perfecte periode om een woningpresentatie te maken. Geen dorre takken voor het raam of een kale tuin op de foto. Ook als je huis toch wat langer te koop staat, blijft het in je presentatie zonnig!

 

In de zon komen panden mooi uit

In de zon komen panden mooi uit. Foto: Titia Hahne

4 - Iedereen is vrolijker

Mensen zijn sowieso vrolijker en opgewekter in de zomer. Dat kan niet anders dan een positief effect hebben op de verkoper én de koper. De makelaar kan echt aandacht aan de potentiele kopers bieden. In deze corona-tijden kan een bezichting al als een uitje voelen dus na een bezichtiging zullen eventuele kopers blij vertrekken.

 

Zorgeloos in de zomer

Zorgeloos in de zomer

5 - Het komt jou uit! 

Waarschijnlijk ben je als huiseigenaar zelf ook flexibeler in de zomer, en al helemaal tijdens Covid-19. Jij bent er dus klaar voor om jouw huis te koop te zetten. Jij moet namelijk wel de ruimte hebben om aandacht aan de verkoop van je huis te besteden. Je moet ook zelf investeren. Maar de opbrengst kan dan hoog zijn. De gunstige marktomstandigheden zijn momenteel nog steeds goed. Op dit moment slaan vooral starters massaal toe op de huizenmarkt. Van maart tot en met mei nam het aantal huizenkopers in de leeftijd tot 35 jaar met 40 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Zo blijkt uit gegevens van de Hypotheker. Dus als je een huis hebt dat deze doelgroep aan zal spreken is het helemaal een goed moment om te verkopen! Voor je het weet overhandig je de sleutels aan de makelaar en kan je voldaan van de zomer genieten.

Een zonnige overdracht

Een zonnige overdracht


Neem contact met ons op als u overweegt uw huis te verkopen. Als verkoopmakelaar zorgen wij er voor dat uw huis tegen de beste 
prijs wordt verkocht, tegen de beste voorwaarden. Uiteraard zullen ook de zaken juridisch goed geregeld worden. De makelaars van Riva zorgen voor:

  • Een grondige inspectie en realistische waardebepaling van uw woning in Rotterdam
  • Professionele marketing van uw huis door middel van foto’s en beschrijvingen op relevante websites en social media
  • Bepalen van de ultieme verkoopstrategie
  • Benaderen van woningzoekers via het uitgebreide netwerk van de Riva Groep
  • Het voeren van onderhandelingen met de potentiële kopers, met de hoogst mogelijke verkoopprijs als inzet
  • Afhandeling van de administratieve en juridische zaken

 

Coverfoto: Sebastian Pociecha

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Verkoop uw woning