Hoe profiteer je van de gunstige woningprijzen in Rotterdam?

Riva kan bijstaan bij aankoop en verkoop van woning in Rotterdam

Bestaande koopwoningen waren in mei 7,7 procent duurder dan in mei 2019. Riva merkt dat woningeigenaren ons als ervaren makelaar in Rotterdam om advies vragen.

Meer deals, ook in Rotterdam

De aankoop- en verkoopmakelaars van Riva merken een stijging in het aantal deals. Er is veel beweging in de markt ondanks de onzekere corona-periode waarin we leven. De prijsstijging van bijna 8% is is hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. 

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen in de kredietcrisis. In juni 2013 werd het dieptepunt bereikt.

Daarna is er constant sprake geweest van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex van bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In mei 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit.

Rotterdamse woning voor de verhuur houden of verkopen

Eigenaren die de afgelopen jaren een woning of meerdere woningen hebben gekocht om te verhuren via Riva kunnen nu gaan twijfelen. De huizen kunnen nu in een keer een flink bedrag opleveren. Een direct gewenst vermogen wat misschien wel goed uitkomt op dit moment. Verkopen biedt zekerheid in een onzekere tijd. Tenslotte weet niemand wat de markt gaat doen. Het sentiment in de markt is goed. Er zijn nog genoeg kopers en de rente is nog steeds historisch laag en de vierkantemeterprijs ligt in Rotterdam nog altijd lager dan de andere grote steden.

Riva Makelaars geeft Rotterdams verkoopadvies

Riva kan advies geven over de verwachte opbrengst van het eigendom bij de verkoop. Want wellicht is het toch gunstiger om te blijven verhuren. Wij vertrouwen er namelijk op dat de huurmarkt stabiel zal blijven. De criteria om een woning te kopen zullen immers scherper worden. De vraag naar huurwoningen zal dus zeker standhouden!

Van de kredietcrisis hebben we geleerd dat de vraag naar huurwoningen in bepaalde prijsklassen hoog zal blijven. De kredietcrisis toonde al aan dat de woningmarkt ook in crisistijd stabiele directe rendementen biedt en een lage leegstand. Riva kan u als makelaar dus juist ook bijstaan als u extra woningen bij wilt kopen als belegging.

Neem contact op om alle opties in deze huidige roerige periode door te nemen.

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.