Prijs van Rotterdamse koopwoningen 7,8% gestegen

Profiteer met Riva als verkoopmakelaar van de gunstige Rotterdamse woningmarkt

De woningmarkt in Rotterdam blijft positief. Riva merkt het ook als verkoopmakelaar. Alle recent door ons begeleide Rotterdamse woningverkopen leverden meer op dan de vraagprijs.

Stijgende verkoopprijzen in Rotterdam

Riva Makelaars heeft de afgelopen periode uitsluitend huizen boven de vraagprijs verkochtRiva makelaars B.V. heeft opgetreden als makelaar van verkopers van woningen aan bijvoorbeeld de Feijenoordkade, Pegasusweg en een prachtige woning in de Montevideo! De huizen zijn allemaal snel verkocht. Onze klanten zijn dan ook zeer tevreden met de inspanningen van onze enthousiaste makelaars.

Op dit moment heeft Riva weer een mooi aanbod. Een karakteristiek 4-kamer appartement aan de brede Statenweg in het geliefde Blijdorp, een uitstekend afgewerkt 3-kamer-appartement aan de Suze Groeneweglaan op loopafstand van het centrum en een moderne 3-kamer maisonette met 2 grote slaapkamers aan de Bierstraat in het Maritieme District.

Te Koop: Karakteristieke woning aan de Statenweg in Blijdorp

Te Koop: Karakteristieke woning aan de Statenweg in Blijdorp


De verwachting is dat we deze prachtige woningen ook weer boven de vraagprijs zullen verkopen want de markt is gunstig. Bestaande koopwoningen waren in juni gemiddeld 7,6 procent duurder dan in juni vorig jaar. In Rotterdam is de prijsstijging zelfs iets hoger met 7,8% De prijsstijging is vergelijkbaar met de omstandigheden in mei. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen, in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er weer een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In juni 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit zoals ook Riva als verkoopmakelaar heeft ondervonden.

Meer Rotterdamse woningverkopen

In tegenstelling tot de drie andere grote steden in Nederland lag het aantal transacties in Rotterdam in het tweede kwartaal hoger dan in 2019. De stijging bedraagt bijna 4 procent. Een bestaande koopwoning was in de vier grootste gemeenten van Nederland (Amsterdam, Den Haag, Utrecht en ons eigen Rotterdam) in het tweede kwartaal van 2020 duurder dan een jaar eerder blijkt uit dezelfde publicatie van CBS.

Ondanks corona veel vraag naar Rotterdamse woning

De uitbraak van corona heeft dus weinig invloed op de bloeiende woningmarkt. Eerder trok de NVM ook al deze conclusie, gebaseerd op de eigen gegevens. De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. 52% van alle woningen werd voor meer verkocht dan dat ervoor gevraagd werd, dat is meer als ooit tevoren. De prijs van de gemiddeld verkochte woning bedraagt € 335.000, dat is 8,8% meer dan in 2019. Het aantal transacties steeg ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar maar daalde licht met bijna 4% in vergelijking met het jaar ervoor.

Onno Hoes, voorzitter van NVM, verklaart verder: “Hoewel er in absolute zin minder kopers zijn, blijft men overbieden om de gewenste woning te bemachtigen. Nu er minder belangstelling is van beleggers en expats krijgen starters en doorstromers meer kansen.''

Neem contact met ons op als u een woning wilt verkopen. Onze gespecialiseerde makelaars kunnen u gedegen adviseren. Onze medewerkers zullen u gedurende het gehele proces professioneel begeleiden en gaan voor het beste resultaat. 

  

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil verkopen