Koopwoning in Rotterdam in prijs gestegen

Riva kan als aankoopmakelaar nog toeslaan op overspannen markt

Makelaars wisten even niet wat ze konden verwachten aan het begin van de Corona-pandemie. Welk effect zou de crisis op de woningmarkt hebben? Het blijkt nu dat de prijzen van bestaande koopwoningen met 10,4 procent zijn gestegen.

Corona heeft huizenprijzen extra zetje gegeven

Riva kent als makelaar in Rotterdam een drukke periode. Terwijl investeerders aan het eind van 2020 via ons nog snel beleggingspanden kochten, volgden daarna aan het begin van 2021 particulieren die hun woning wilden verkopen of juist een nieuwe woning wilden kopen. Deze opgewonden omstandigheden hebben gezorgd voor een flinke gemiddelde prijsstijging van de koophuizen. Bestaande koopwoningen waren afgelopen februari 10,4 procent duurder dan in 2020. Het is de grootste prijsstijging in bijna twintig jaar. De prijsstijging zwakte in 2019 nog wat wat af, maar trok daarna weer aan.

In Rotterdam was de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning in 2019 nog 282,9 duizend euro. In 2020 was dat 307,4 duizend euro. Dat is een stijging van 8.66 procent. Dat blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het Kadaster en het CBS.

Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijkt het erop dat de Corona-pandemie de huizenprijzen mogelijk zelfs een extra zetje heeft gegeven vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Veel mensen konden vorig jaar bijvoorbeeld niet op vakantie. Dat bespaarde extra geld kunnen mensen nu gebruiken om meer te bieden op huizen.

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning is in 2020 toegenomen tot 334 duizend euro. In 342 van de 355 gemeenten in Nederland is de gemiddelde verkoopprijs van bestaande koopwoningen gestegen. De gemiddelde verkoopprijs is de hoogst gemeten prijs sinds het begin van de meting in 1995. De gemiddelde verkoopprijs (of koopsom) is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar.

Meer woningen verkocht

In februari wisselden ook 9,4 procent meer huizen van eigenaar als in 2020. In de eerste maanden van 2021 zijn al 41.387 woningen verkocht. Dat is bijna 26 procent meer op jaarbasis.

Het aanbod van te koop staande huizen is flink geslonken, terwijl er nog wel veel mensen willen verhuizen. Mede omdat de hypotheekrentes lager zijn dan ooit.

Riva opereert voor verschillende doelgroepen zoals beleggers maar ook particulieren. Als aankoopmakelaar maar ook bij de verkoop van een huis. Daardoor hebben wij goed zicht op het complete aanbod in Rotterdam en omstreken. Bovendien is onze makelaar Ronald Maat nu ook erkend taxateur. Daardoor heeft hij nog specifiekere kennis over de actuele markt. 

Riva is daardoor het ideale kantoor om in te schakelen als u een huis wilt kopen of juist wilt verkopen. Wij hebben ruime ervaring met investeerders maar ook particulieren. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.  

Haal meer uit uw situatie in de regio Rotterdam met Riva aankoop- en verkoopmakelaars

Verkopen, aankopen en beleggen met Riva, haal het maximale uit jouw situatie.

Ik wil kopen